Onzichtbare beugel (Airsmile)

Start nu met de onzichtbare beugel van AirSmile®

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die zorgt voor rechte tanden: de onzichtbare beugel van AirSmile®.

Jouw boven- of ondertanden staan misschien niet helemaal recht of je hebt een spleet tussen de voortanden. Veel mensen zijn hier ontevreden over of gaan zich hieraan storen naarmate ze ouder worden. Toch is het een grote stap om op oudere leeftijd nog een gewone slotjesbeugel te dragen. Vaak vinden mensen het niet representatief overkomen. Dan is een onzichtbare beugel van AirSmile misschien wel wat voor jou! 

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel van AirSmile is dé manier om de tanden recht te zetten, zonder dat iemand het ziet. Zo heb je na een paar weken al een nieuwe glimlach! Maar wat is een onzichtbare beugel eigenlijk? Voor het maken van een onzichtbare beugel wordt er een afdruk gemaakt van de tanden. Hier wordt een bitje (aligner) van gemaakt. De aligner is transparant, zodat het dragen ervan niet te zien is. Een aligner draag je twee weken voordat hij wordt vervangen door een volgende. Zo wordt het gebit telkens een stukje meer rechtgezet. De totale duur van de behandeling met een onzichtbare beugel is afhankelijk van jouw gebit en wensen en wordt bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

Een doorzichtige beugel zorgt ervoor dat jouw tanden rechter komen te staan. De behandeling is voor iedereen verschillend. De ene patiënt wil alleen de onder- of boventanden recht laten zetten, de ander het hele gebit. Ook is een onzichtbare beugel geschikt voor kleine correcties van het gebit. AirSmile aligners verplaatsen de tanden door het maken van gecontroleerde bewegingen. Waar een traditionele beugel alle tanden tegelijk verplaatst, controleert de onzichtbare beugel van Airsmile de timing van de bewegingen. De tanden zullen dus in bepaalde fases recht worden gezet. Hierdoor is het ook minder pijnlijk dan een normale beugel.

Eigenlijk werkt een doorzichtige beugel heel simpel. Je draagt de onzichtbare beugel minimaal 22 uur per dag, gedurende een periode van twee weken. Daarna krijg je weer een nieuw bitje van de behandelaar die iets dichter bij de eindpositie van jouw gewenste eindresultaat staan. Dit wordt een aantal keer herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt. Bij het dragen van een nieuwe aligner voel je lichte druk op de tanden.

Met het dragen van een reguliere slotjesbeugel heb je vaak last van etensresten die tussen de tanden blijven zitten. Ook heb je pijn aan de tanden tijdens het eten. De onzichtbare beugel van AirSmile is daarentegen tussendoor gemakkelijk uit te nemen om bijvoorbeeld te eten of te drinken. Er blijven dus geen etensresten achter in de beugel zelf én je hebt geen last van gevoelige tanden tijdens het eten. Het bitje is eenvoudig schoon te houden door het met een borstel te poetsen in lauw warm water. Ook is het belangrijk om je tanden te poetsen na het eten, voordat je de beugel weer in doet. Zo houd je een schoner gebit. Het is daarnaast aan te raden om niet te roken tijdens het dragen van een aligner. Dit zorgt er namelijk voor dat de onzichtbare beugel gaat verkleuren of vlekken gaat vertonen. Als je toch rookt is het raadzaam om het bitje even uit te doen.

De behandeling is geheel afhankelijk van het gebit en het gewenste eindresultaat. De duur is vergelijkbaar met een behandeling van een traditionele beugel en voor iedereen anders. Ben je benieuwd hoelang een behandeling voor jou persoonlijk duurt? De tandarts of orthodontist kijkt wat er bij jou past aan de hand van een klein onderzoek. Voordat de behandeling met een onzichtbare beugel start maakt de tandarts een AirCheck van jouw gebit. Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan opgesteld. Er zijn drie mogelijkheden betreft de behandeling. De tandarts kijkt of jouw gebit geschikt is voor een AirSmile Esthethics, AirSmile One of AirSmile Complete behandeling. De AirSmile Esthethics is een behandeling voor kleine correcties, zoals een scheefstaande tand of een spleet tussen de tanden. Deze behandeling duurt ongeveer tien weken. De AirSmile One behandeling is voor mensen met een gebit met te weinig of teveel ruimte. Met deze behandeling ben je met ongeveer 32 weken klaar. Heb je last van een extreme overbeet of echt veel te veel of te weinig ruimte? Dan is de AirSmile Complete behandeling noodzakelijk. Bij deze behandeling wordt er aan de stand van het gebit gekeken hoeveel aligners er nodig zijn en hoe lang de behandeling duurt.

Om de kosten te bepalen voor een normale beugel wordt er per patiënt gekeken naar de complexiteit, de duur en het behandelingsverloop van de behandeling. Aan de hand hiervan wordt de prijs bepaald. Dit is precies hetzelfde bij een onzichtbare beugel. De precieze kosten zijn na te vragen bij jouw AirSmile-behandelaar en worden bepaald aan de hand van een AirCheck.
In sommige gevallen is het mogelijk om een vergoeding voor een onzichtbare beugel te krijgen door jouw zorgverzekering. Dit is echter per persoon verschillend en ligt aan de verzekering die je hebt afgesloten en de soort behandeling. Orthodontie wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering (ook niet bij kinderen tot 18 jaar). Wel kun je een aanvullende verzekering voor orthodontie afsluiten. Het is raadzaam om dit vooraf na te vragen bij de zorgverzekeraar. Vaak is er een wachttijd van een jaar bij het aanvragen van een aanvullende verzekering voor een (onzichtbare) beugel. Dit is echter verschillend bij elke zorgverzekeraar.

Contactformulier